Matematik

Fortolkning af ligning

01. december 2009 af Rehko (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, har en blækmat at aflevere her om et par timer, men jeg sidder med et lille problem.

I følgende opgave:
 Startbeløb: 15000kr
Slutbeløb: 45000kr
x = antal år
Rente: 2,56%


15.000 * 1.0256^x = 45.000
15000 * 1.0256^x / 15000 = 45000 / 15000
1,0256^x = 3
x*log(1,0256) = log(3)
x* log(1,0256)/log(1,0256) = log(3)/log(1,0256)
x = log(3) / log(1,0256)
x = 43,4615

Der står så at jeg skal fortolke ligningen, hvordan ville I lave den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2009 af mathon

tredoblingstiden er 43,4615 år


Skriv et svar til: Fortolkning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.