Matematik

Vektorer i 3D 1

01. december 2009 af Jone (Slettet)

Hej alle

Hvad gør man hvis man skal finde en ligningen for den plan, der indeholder linjerne m1 og m2 med deres parameterfremstilling angivet?


Svar #1
01. december 2009 af Jone (Slettet)

Skal man ikke tage krydsproduktet af deres retningsvektorer og bruge den til at finde ligningen for planen?


Brugbart svar (2)

Svar #2
01. december 2009 af mathon

jo

   n = r1 x r2 = [a,b,c]

planens punkter kan beskrives
som
      α: {P(x,y,z) | n·PoP = 0} = {P(x,y,z) | a(x-xo) + b(y-yo) +c(z-zo) = 0} når Po(xo,yo,zo) er et fikspunkt i α

      α: ax + by + cz + d = 0

hvor

      d = -(axo + byo + czo)


Skriv et svar til: Vektorer i 3D 1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.