Matematik

Potenssammenhæng. Hvordan afhænger svingningstiden T af pendullængeden L.

03. december 2009 af KrisBaby (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, jeg sidder og bakser med denne opgave.

Et matematisk pendul har svingningstid T, som afhænger af den lodrette afstand L fra ophængningspunkterne ned til loddets tyngdepunkt:

T= 2*kvadratroden*sqrtL/G,

Hvor g betegner tyngdeaccelerationen G = 9,82 m/s^2

Jeg har taget tid på 7 svingninger ved forseklligependullængder og fået disse resultater:

L: 50cm , 55cm , 60cm , 70cm , 75cm , 80cm , 85cm  

T: 34,60 , 38,40 , 38,66 , 42,35 , 44,31 , 45,09 , 46,56
 

Disse resultater har jeg lavet potensreggresion på min lommeregner og fået resultatet= 4,085*x^0,549

Hvordan løser jeg så spørgsmålene:

Hvordan afhænger svingningstiden T af pendullængden L, og stemmer din regression med værdien af tyngdeaccelerationen g?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Svingningstiden er proportional med kvadratroden af længden, de andre værdier er konstanter. En længde på 4, giver en svingningstid på 2K, og en længde på 16 giver en svingningstid på 4K, hvor K = 2/√g


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2009 af mathon

 T = k·L0,5


Skriv et svar til: Potenssammenhæng. Hvordan afhænger svingningstiden T af pendullængeden L.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.