Matematik

Hjælp til ligning med to ubekendte

03. december 2009 af ajooba (Slettet)

Hej er der nogen der kan udregne denne her ligning ? Jeg har prøvet mange gange men får ikke det rigtige svar når jeg sætter talene ind.

-2y+6x-10=0    og ligning nr. to 7x-y+8=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2009 af PoKulaKi (Slettet)

Du isolerer bare den ene variable i den ene ligning og sætter den ind i den anden ligning. her er det oplagt at isolere y i den anden ligning.

y = 7x+8

det sætter du  bare ind i den første ligning

-2(7x+8) + 6x - 10 = 0

det er bare en ligning med en variabel som du bare løser som normalt. 

når du har en talværdi for x kan du bare sætte det tal ind i den ligning hvor du isolerede y, og så får du y.


 


Svar #2
03. december 2009 af ajooba (Slettet)

Tak jeg så ikke beskeden jeg prøver lige om jeg kan. Det bare hver gang jeg laver kontrolregning så passer det kun i første ligning. men det nok bare mig

Tak hehe :D


Skriv et svar til: Hjælp til ligning med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.