Matematik

formel til løsning af lus´formering

03. december 2009 af callian (Slettet) - Niveau: B-niveau

2 lus lægger 10 æg hver dag. Efter 7 dage klækkes æggene, og efter en uge kan de selv lægge æg. Hvor mange dage tager det, før de 1000 dobles, og hvor lang tid går der, før der er en million lus? Hvordan regner man det ud?

Hanne


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2009 af MN-P (Slettet)

Brug et regneark til at vise udviklingen i antal æg, antal lus og antal æglæggende hunlus.


Svar #2
03. december 2009 af callian (Slettet)

hvordan skal jeg bruge det regneark?

hanne


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2009 af MN-P (Slettet)

kolonne A antal lus (ikke æglæggende)

kolonne B antal æglæggende lus

kolonne C antal æg

 række 1 dag 1 A1-2lus B1-A1/2  C1- B1*10

række 2 dag 2   ingen æg udruet så der står det samme som ovenfor antal æg i c2 =C1+b2*10

række 3 dag 3   gentagelse af rækken ovenfor

række 8 dag 8   antal æg lagt dag 1 udruet så c1 lægges til i kolonne c

fortsætter således i endnu en uge

række 15 dag 15 udruede lus dag8 kan lægge æg, men dog kun hunnerne, halvdelen så Aene

ene ene ene


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2009 af MN-P (Slettet)

//<![CDATA[ var theForm = document.forms['aspnetForm']; if (!theForm) { theForm = document.aspnetForm; } function __doPostBack(eventTarget, eventArgument) { if (!theForm.onsubmit || (theForm.onsubmit() != false)) { theForm.__EVENTTARGET.value = eventTarget; theForm.__EVENTARGUMENT.value = eventArgument; theForm.submit(); } } //]]> rootPath = '/'; var fckEditorClientID = 'ctl00_ctl00_cphCenter_cphContent_Create1_RichTextBox1_FCKeditor1'; function ValidateContentText(source,args){var fckBody=FCKeditorAPI.GetInstance('ctl00_ctl00_cphCenter_cphContent_Create1_RichTextBox1_FCKeditor1');args.IsValid = fckBody.GetXHTML(true) != "";} //<![CDATA[ function WebForm_OnSubmit() { if (typeof(ValidatorOnSubmit) == "function" && ValidatorOnSubmit() == false) return false; return true; } //]]> //<![CDATA[ Sys.WebForms.PageRequestManager._initialize('ctl00$ctl00$ScriptManager1', document.getElementById('aspnetForm')); Sys.WebForms.PageRequestManager.getInstance()._updateControls([], [], [], 90); //]]>

//<![CDATA[ var theForm = document.forms['aspnetForm']; if (!theForm) { theForm = document.aspnetForm; } function __doPostBack(eventTarget, eventArgument) { if (!theForm.onsubmit || (theForm.onsubmit() != false)) { theForm.__EVENTTARGET.value = eventTarget; theForm.__EVENTARGUMENT.value = eventArgument; theForm.submit(); } } //]]> rootPath = '/'; var fckEditorClientID = 'ctl00_ctl00_cphCenter_cphContent_Create1_RichTextBox1_FCKeditor1'; function ValidateContentText(source,args){var fckBody=FCKeditorAPI.GetInstance('ctl00_ctl00_cphCenter_cphContent_Create1_RichTextBox1_FCKeditor1');args.IsValid = fckBody.GetXHTML(true) != "";} //<![CDATA[ function WebForm_OnSubmit() { if (typeof(ValidatorOnSubmit) == "function" && ValidatorOnSubmit() == false) return false; return true; } //]]> //<![CDATA[ Sys.WebForms.PageRequestManager._initialize('ctl00$ctl00$ScriptManager1', document.getElementById('aspnetForm')); Sys.WebForms.PageRequestManager.getInstance()._updateControls([], [], [], 90); //]]>

//<![CDATA[ var theForm = document.forms['aspnetForm']; if (!theForm) { theForm = document.aspnetForm; } function __doPostBack(eventTarget, eventArgument) { if (!theForm.onsubmit || (theForm.onsubmit() != false)) { theForm.__EVENTTARGET.value = eventTarget; theForm.__EVENTARGUMENT.value = eventArgument; theForm.submit(); } } //]]> rootPath = '/'; var fckEditorClientID = 'ctl00_ctl00_cphCenter_cphContent_Create1_RichTextBox1_FCKeditor1'; function ValidateContentText(source,args){var fckBody=FCKeditorAPI.GetInstance('ctl00_ctl00_cphCenter_cphContent_Create1_RichTextBox1_FCKeditor1');args.IsValid = fckBody.GetXHTML(true) != "";} //<![CDATA[ function WebForm_OnSubmit() { if (typeof(ValidatorOnSubmit) == "function" && ValidatorOnSubmit() == false) return false; return true; } //]]> //<![CDATA[ Sys.WebForms.PageRequestManager._initialize('ctl00$ctl00$ScriptManager1', document.getElementById('aspnetForm')); Sys.WebForms.PageRequestManager.getInstance()._updateControls([], [], [], 90); //]]>

//<![CDATA[ var theForm = document.forms['aspnetForm']; if (!theForm) { theForm = document.aspnetForm; } function __doPostBack(eventTarget, eventArgument) { if (!theForm.onsubmit || (theForm.onsubmit() != false)) { theForm.__EVENTTARGET.value = eventTarget; theForm.__EVENTARGUMENT.value = eventArgument; theForm.submit(); } } //]]> rootPath = '/'; var fckEditorClientID = 'ctl00_ctl00_cphCenter_cphContent_Create1_RichTextBox1_FCKeditor1'; function ValidateContentText(source,args){var fckBody=FCKeditorAPI.GetInstance('ctl00_ctl00_cphCenter_cphContent_Create1_RichTextBox1_FCKeditor1');args.IsValid = fckBody.GetXHTML(true) != "";} //<![CDATA[ function WebForm_OnSubmit() { if (typeof(ValidatorOnSubmit) == "function" && ValidatorOnSubmit() == false) return false; return true; } //]]> //<![CDATA[ Sys.WebForms.PageRequestManager._initialize('ctl00$ctl00$ScriptManager1', document.getElementById('aspnetForm')); Sys.WebForms.PageRequestManager.getInstance()._updateControls([], [], [], 90); //]]>


Brugbart svar (0)

| Rediger (Du kan redigere i endnu 10 min)

kolonne A antal lus (ikke æglæggende)

kolonne B antal æglæggende lus

kolonne C antal æg

samlet antal lus

række 1 dag 1 A1-2lus B1-A1/2 C1- B1*10

række 2 dag 2 ingen æg udruet så der står det samme som ovenfor antal æg i c2 =C1+b2*10

række 3 dag 3 gentagelse af rækken ovenfor

række 8 dag 8 antal æg lagt dag 1 udruet så c1 lægges til i kolonne c

fortsætter således i endnu en uge

række 15 dag 15 udruede lus dag8 kan lægge æg, men dog kun hunnerne, halvdelen så A1 lægges til i antallet af æglæggende lus

//<![CDATA[ var theForm = document.forms['aspnetForm']; if (!theForm) { theForm = document.aspnetForm; } function __doPostBack(eventTarget, eventArgument) { if (!theForm.onsubmit || (theForm.onsubmit() != false)) { theForm.__EVENTTARGET.value = eventTarget; theForm.__EVENTARGUMENT.value = eventArgument; theForm.submit(); } } //]]> rootPath = '/'; var fckEditorClientID = 'ctl00_ctl00_cphCenter_cphContent_Create1_RichTextBox1_FCKeditor1'; function ValidateContentText(source,args){var fckBody=FCKeditorAPI.GetInstance('ctl00_ctl00_cphCenter_cphContent_Create1_RichTextBox1_FCKeditor1');args.IsValid = fckBody.GetXHTML(true) != "";} //<![CDATA[ function WebForm_OnSubmit() { if (typeof(ValidatorOnSubmit) == "function" && ValidatorOnSubmit() == false) return false; return true; } //]]> //<![CDATA[ Sys.WebForms.PageRequestManager._initialize('ctl00$ctl00$ScriptManager1', document.getElementById('aspnetForm')); Sys.WebForms.PageRequestManager.getInstance()._updateControls([], [], [], 90); //]]>

//<![CDATA[ var theForm = document.forms['aspnetForm']; if (!theForm) { theForm = document.aspnetForm; } function __doPostBack(eventTarget, eventArgument) { if (!theForm.onsubmit || (theForm.onsubmit() != false)) { theForm.__EVENTTARGET.value = eventTarget; theForm.__EVENTARGUMENT.value = eventArgument; theForm.submit(); } } //]]> rootPath = '/'; var fckEditorClientID = 'ctl00_ctl00_cphCenter_cphContent_Create1_RichTextBox1_FCKeditor1'; function ValidateContentText(source,args){var fckBody=FCKeditorAPI.GetInstance('ctl00_ctl00_cphCenter_cphContent_Create1_RichTextBox1_FCKeditor1');args.IsValid = fckBody.GetXHTML(true) != "";} //<![CDATA[ function WebForm_OnSubmit() { if (typeof(ValidatorOnSubmit) == "function" && ValidatorOnSubmit() == false) return false; return true; } //]]> //<![CDATA[ Sys.WebForms.PageRequestManager._initialize('ctl00$ctl00$ScriptManager1', document.getElementById('aspnetForm')); Sys.WebForms.PageRequestManager.getInstance()._updateControls([], [], [], 90); //]]>


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2009 af MN-P (Slettet)

vedhæfter fil

Vedhæftet fil:lus.pdf

Skriv et svar til: formel til løsning af lus´formering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.