Fysik

Lydbølger i tid og rum

04. december 2009 af 74 (Slettet)

Jeg sidder og skriver SRP for tiden. Er lige støt på en lille ting jeg ikke forstår. v=Δs/Δt=λ/T, hvor v er hastighed, s er strækning, t er tid, λ er bølgelængde  og T er svingningstiden for en bølge der udbreder sig tidsmæssigt. Dette skulle kunne omskrives til: v=λ*f, hvor f er frekvens. Hvordan forløber den omskrivning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2009 af Jerslev (Slettet)

#0; frekvensen er antallet af svingninger pr. tidsenhed. Perioden er tiden for en svingning. Prøv selv herfra.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2009 af mathon

   v = Δs/Δt = λ/T

   v = λ/T = λ·(1/T) = λ·f


Svar #3
04. december 2009 af 74 (Slettet)

#2: Mange tak. Det var den der med 1'tallet jeg ikke havde gennemskuet. At man kunne bruge den når vi kun arbejder med en enkelt bølgelængde.


Skriv et svar til: Lydbølger i tid og rum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.