Matematik

Eksponentiel model

06. december 2009 af Hey1990 (Slettet)

I år 2000 var der 7600 danskere med en årlig indkomst på mindst 1 million kr.

I de følgende år voksede antallet af danskere, der havde en årlig indkomst på mindst en million kr., med god tilnærmelse med 1300 om året.

a) Opstil en formel, der beskriver udviklingen i antallet af danskere med en årlig indkomst på mindst 1 million kr.

Jeg ved at y = b*a^x og at b = begyndelsesværdien er de 7600 danskere i år 2000 med en årlig indkomst på mindst 1 mio, men hvordan finder jeg a?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2009 af peter lind

Hvis antallet vokser med 1300 om året er det en lineær vækst ikke eksponentiel.


Svar #2
06. december 2009 af Hey1990 (Slettet)

Okay, men hvordan finder jeg a?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. december 2009 af peter lind

Regn ud hvor mange der er i 2001 og sæt resultatet ind i ligningen.


Svar #4
06. december 2009 af Hey1990 (Slettet)

Vil det at sige: f(x) = 8900x + 7600?


Skriv et svar til: Eksponentiel model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.