Kemi

Nogle spørgsmål

06. december 2009 af vavsdvsdvsvs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har problemer med nogle spørgsmål, som jeg håber i kan hjælpe med.

Angiv struktur og polaritet for de 3 små molekyler; vand, kuldioxid og dioxygen?

Hvilken sammenhæng er der mellem transportprocesser og molekylernes/atomernes elektronegativitet og størrelse af molekyle ?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2009 af lextor (Slettet)

Google det forskellige molekyler og så kommer der links med struture.

Vand er polært (dipolært), da elektronegativiteten mellem O og H er større end 0,5 og mindre end 1,6 og dets vinkel mellem H-O-H er 104,5º.

Atomerne i kuldioxid ligger i en helt plan vinkel O=C=O. Elektronegativitetsforskellen mellem hver C=O - binding, kunne give en grund til at tro at molekylet er polært. Men da carbon er dobbeltbundet til to helt ens oxygenatomer med helt ens elektronnegativitet vil molekylets ender altså være lige polære, og altså neutralisere hinanden, idet molekylets struktur er plant.

Dioxygen består af to oxygenatomer, der deler elektronpar. Da der er tale om to helt ens atomer med samme polaritet er O2 ikke-polært.

Tjek: http://da.wikipedia.org/wiki/Elektronegativitet

Jeg forstår ikke det sidste spørgsmål, så der går jeg ud fra, der er noget tekst, du selv har, der kan hjælpe dig.


Skriv et svar til: Nogle spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.