Matematik

Hurtigt spørgsmål

06. december 2009 af ayahj (Slettet)

Hej

I byens 180km vandledninger er der målt et tab på 2*10^8 liter om året.

Hvor meget koster tabet af vand i ledningsnettet når prisen pr. m^3 er 3,50kr?

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2009 af hvadmeddet (Slettet)

De mister 2*108 liter vand om året. Prisen på vand er 3,50 kr/m3, du skal så finde det samlede tab.

Du skal nok benytte, at 1000 liter er lig 1 m3. Dermed har du, at 2*108 liter = 2*105 m3


Svar #2
06. december 2009 af ayahj (Slettet)

forstår den ik rigtigt?? er så svaret 2*10^5 kvadretmeter


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. december 2009 af hvadmeddet (Slettet)

Nej. Du skal bestemme hvor mange penge de mister. Det jeg har skrevet, er at de mister 2*10^5 m^3 vand om året. Desuden ved du prisen på vand er 3,30 kr/m^3.

Du skal så bruge disse to oplysninger til at udregne det samlede tab.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2009 af kuntz15 (Slettet)

Find først og fremmest vandledningernes samlede tab, tag evt resultaterne fra #1

Når du så har dem siger du :

2*105 m2 = 3.200.000 m2

Så siger du :

3.200.000 * 3,5 = 11.200.000 kr.

Værsgo, husk mellem regningerne fra både mig og #1

Håber det var forståeligt ;)


Svar #5
06. december 2009 af ayahj (Slettet)

hmm hvordan kom vi frem til den samlede tab?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. december 2009 af kuntz15 (Slettet)

Kig op ved #1

Der står det hele ?


Svar #7
06. december 2009 af ayahj (Slettet)

okay

2*10^5= 200000, skal jeg så minus det med 3,50?


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. december 2009 af kuntz15 (Slettet)

Du skal tag det samlede tab, og gange det med 3,5 (prisen pr. tabt m2)


Svar #9
06. december 2009 af ayahj (Slettet)

Endelige nu er jeg med:D

Tusind tak


Skriv et svar til: Hurtigt spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.