Matematik

Lineær vækst med stearinlys

07. december 2009 af matthie (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej.
Jeg har fået en opgave som lyder på

Kan man ud fra den model der nu er opstillet svare på, hvor lang tid det tager for lyset at brænde ned? Hvor lang tid tager det ifølge modellen?

Det her er tallene
 

t (min) m (gram)
0       -   48,07
1       -   47,98
2       -   47,89
3       -   47,8
4       -   47,71
5        -  47,61
6        -  47,52
7       -   47,41
8      -    47,31
 

Ligningen er y = -0,0947x + 48,079
 

og den her opgave om målning af Ethanolen og dens masse

Volumen (cm³) Masse (g)
2                - 1,4
4            - 2,9
6,5        - 4,5
8        - 5,65
10              - 7
15         - 10,8

med ligningen y = 0,7183x - 0,072

Der står der : Denne ligning er af formen Y=ax+b, hvad bør b være her og hvorfor?

a er et tal, hvad angiver a i denne sammenhæng?
 

Nogen som kan hjælpe mig med det?
 

På forhånden tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2009 af MN-P (Slettet)

Jeg tror du skal skrive hele den oprindelige opgavetekst her, hvis du vil have svar.

Det virker noget forvirrende at du skrive spørgsmålet først uden den omtalte model.

Du oplyser ikke hvilken sammenhæng der er mellem dit spørgsmål og tallene du skriver nedenfor.

Jeg vil ikke skulle gætte mid til de manglende oplysninger og sammenhænge.

Hele den oprindelige tekst. Tak!


Svar #2
07. december 2009 af matthie (Slettet)

 Undskyld. Gik lidt hurtigt 

Har fundet ud af med den første opgave.

Så det er den sidste opgave som lyder sådan her:
 

I et måleglas, som står på en vægt hældes sprit (ethanol) og følgende sammenhørende værdier af volumen (rumfang) af Ethanolen og dens masse findes 
Volumen (cm³) Masse (g)
2         - 1,4
4             - 2,9
6,5         - 4,5
8         - 5,65
10               - 7
15          - 10,8  - Det køre så som måling 1,2,3 osv nedad.

Jeg skulle så indtegne punkterne i et koordinatsystem som jeg har gjort.

Så skal jeg gøre rede for om lineær vækst og find ligningen som jeg har gjort.

Denne ligning er af formen y= ax+b, hvad bør b være her - hvorfor?

a er et tal, hvad angiver a?

Sådan lyder opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2009 af kajman (Slettet)

 b bør være hvornår den skærer y aksen. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. december 2009 af MN-P (Slettet)

Når du har indsat punkterne kan du lave regressions og derefter få regressionskurvens ligning, som bliver y=0,72x-0,07

a er massefylden for stoffet og b burde blive 0


Svar #5
07. december 2009 af matthie (Slettet)

 mange tak


Skriv et svar til: Lineær vækst med stearinlys

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.