Fysik

Bevægelse

07. december 2009 af marshov (Slettet)

To løber starter på en løbebane. Josephine løber med en konstant fart 6,5 m/s. Thorbjørn starter 10 sekunder senere og løber med en konstant fart på 7,2 m/s.

Hvor lang tid tager det thorbjørn at indhente josephine??

Formlen er s= s0 + v*t     s er strækning t er tiden og hastighedes v er grafens hældningskoefficient

er der nogle der kan hjæpe???


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2009 af Daniel TA (Slettet)

Du skal finde en stedfunktion for dem begge. At Thorbjørn starter 10 sekunder senere svarer til at Josephine har løbet s0. Så sæt Thorbjørns s0=0. Når du har fundet en stedfunktion for dem begge sætter du dem lig hinanden og isolerer t.


Svar #2
07. december 2009 af marshov (Slettet)

Hvordan er det at man lige finder en stedfunktion???


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2009 af Daniel TA (Slettet)

s=s0+vt er en stedfunktion


Skriv et svar til: Bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.