Matematik

Reducér udtrykket...

07. december 2009 af Eminem1234 (Slettet)

Hej, nogen der kan hjælpe mig med at reducere dette udtryk?

(xy+x2) / xy


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2009 af nielsenHTX

hej

det kan reduceres til 1+x/y


Svar #2
07. december 2009 af Eminem1234 (Slettet)

Hvordan gør du det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2009 af Htx_user (Slettet)

 du kan reducer det til:  x^2

da (xy*x^2)/yx  == xy/xy*x^2 . der på går xy/xy op og du får x^2 tilbage.

fx.   (2*3^2)/2= 9              3^2= 9


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2009 af nielsenHTX

#3
 

" du kan reducer det til:  x^2

da (xy*x^2)/yx  == xy/xy*x^2 . der på går xy/xy op og du får x^2 tilbage.

fx.   (2*3^2)/2= 9              3^2= 9"

der står + og ikke gange * så dit passer ikke.

(x*y+x^2)/x*y

det svare til to led

x*y/x*y+(x^2)/x*y

1+x/y

håber det kan hjælpe dig.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. december 2009 af Htx_user (Slettet)

 wops my bad


Skriv et svar til: Reducér udtrykket...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.