Matematik

fordoblingskonstanten Hjælp haster rette opg

07. december 2009 af Yilmazer (Slettet) - Niveau: C-niveau

Vil i/ du ikke lige se om jeg har regnet det rigtigt ud´, hvis jeg ikke har det kan du/i så vise hvordan jeg regner  dette opg så??

Beregn fordoblingskonstanten for udviklingen y = 27 · 1,05x.
 

En eksponentielt voksende funktion f(x)=b*ax, a> 1, fordobles i løbet af bestemt tidsrum T2, uanset udgangspunktet.
T2 kaldes fordoblingskonstanten, og der gælder:
T_2=log?(2)/log?(a)
Så jeg gøre følgende, for at regne fordoblingskonstanten:
log?(2)/log?(1.05) =14.20
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2009 af mathon

 X2 = log(2)/log(1,05) = 14,2067 (4 dec.)


Svar #2
07. december 2009 af Yilmazer (Slettet)

såå det jeg har lavet er rigtigt :) det er jo nice :) tusind tak


Skriv et svar til: fordoblingskonstanten Hjælp haster rette opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.