Fysik

Positive og negative kræfter?

10. december 2009 af mathias-s (Slettet)

Meget simpelt spørgsmål:

Kan man godt tale om at kræfter kan være positive eller negative?

Sidder i øjeblikket og arbejder med Hookes lov F=-kx, og ifølge den må en kraft jo blive negativ hvis x er positiv. Men hvad menes der så med en "negativ kraft"?


Svar #1
10. december 2009 af mathias-s (Slettet)

Det er desuden forskelligt om lærebøgerne vælger at skrive F=kx eller F=-kx... hmm


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2009 af Daniel TA (Slettet)

- i Hookes lov betyder bare, at kraften er modsatrettet bevægelses retningen.


Skriv et svar til: Positive og negative kræfter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.