Kemi

Igen beregning af formel.

10. december 2009 af Jghy (Slettet)

Hej.
Hvis man får opgivet nogle procental:
f.eks.

C% H% O%
73,2 4,9 21,9

Er formlen for stoffet så ikke.

73,2/12,01 = 6,09

4,9/1,008 = 4,86

21,9/16,00 = 1,36

Molforhold:

6,09/1,36 ≈ 4.

4,86/1,36 ≈ 3

Formlen hedder da: C4H3O ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. december 2009 af laage1 (Slettet)

Det ser i hvert fald fint ud. Jeg plejer i hvert fald også at gøre sådan det. (Altså antage at massen er 100g).



 


Skriv et svar til: Igen beregning af formel.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.