Matematik

opløftet i tredje, ganget ind i parentes.

10. december 2009 af kringlen (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hvis nu jeg skal regne: x0^3*(a+e) - så vil jeg gerne have det skal blive x0^3a+x0^3e - men det stemmer ikke med resten af mit resultat.. Hvad er fejlen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2009 af peter lind

Det må være i "resten af dit resultat" at fejlen ligger.


Svar #2
10. december 2009 af kringlen (Slettet)

 Så det du siger er at det er rigtigt? - Det passer bare ikke rigtigt ind. 

ax0^3+ae^3+3ax0^2e+3ae^2x0 = x0^3a+x0^3e - så fjerner jeg x0^3a på begge sider =

ae^3+3ax0^2e+3ae^2x0 = x0^3e og dividerer med "e" på begge sider =

ae^2+3ax0^2+3aex0 = x0^3 . Så skal jeg kunne bortkaste de led der indeholder "e" ifølge Fermat og få =

3ax0^2=x0^3 ??? 


Skriv et svar til: opløftet i tredje, ganget ind i parentes.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.