Matematik

grafers skæringspunkter.....

11. december 2009 af dennise (Slettet) - Niveau: B-niveau

                                  hvordan finder man skæringspunkterne af en parabel og en tangent?

                                    f(x)= x^2+4x+7    og  2x+8=0    sætter man dem lig hinanden?

                                   x^2+4x+7=2x+8     ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2009 af Isomorphician

Ja.

Og så reducerer du det til formen ax2 + bx + c = 0 og løser.


Svar #2
11. december 2009 af dennise (Slettet)

                                    x^2+4x+7=2x+8

                                   x^2+4x-2x+7-8=0

                                   x^2+2x-1=0

                                  hvad skal jeg så for at finde skæringspunkter mellem en parabel og en tangent?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2009 af Isomorphician

Havde ikke lige set du havde skrevet tangent.

Du skal løse x2 + 2x - 1 = 0 som du normalt løser andengradsligninger.

Hvis det er en tangent er der kun én løsning til andengradsligningen (d = 0).


Skriv et svar til: grafers skæringspunkter.....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.