Matematik

Beregn kurvens skæringspunkter

11. december 2009 af Rina68 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.
I et korrdinatsystem i planen er en kurve givet ved en parameterfremstilling

x=t2 +4t
y=-t2 +6 , t ∈ R

Beregn koordinaterne til hver af kurvens skæringspunkter med koordinat akserne.

Kan ikke gemmenskue hvordan jeg kommer i gang.

Nogen ideer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2009 af Gøglerjohn (Slettet)

 Skæringen med y-aksen sker når x=0

Så får du andengradsligningen

0=t^2+4t

Den løser du for t og indsætter det i formlen for y, så har du skæringen med y-aksen. Du kan gøre præcis det omvendte for at finde skæringen med x-aksen.


Svar #2
11. december 2009 af Rina68 (Slettet)

Tak selvfølgelig. Nu du siger det, kan jeg da godt huske det er sådan. Var bare gået helt i sort.:)


Skriv et svar til: Beregn kurvens skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.