Matematik

bestemmelse af radius og højde

11. december 2009 af NannaVuf (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en funktion O(r) = pi*r^2+pi*sq((1/(4*r^4))+r^2). som beskriver en figur af en kegle og en cirkel. cirklens radius er 0.5 m. begge figurers rumfang er den samme.

Hvordan bestemmer jeg den radius, der gør keglens overfladeareal mindst mulig, og bestemmer den
tilsvarende højde for keglen? jeg ved at man bla. kan differentiere men er gået helt død i den.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

en cirkel har ikke noget rumfang


Svar #2
12. december 2009 af NannaVuf (Slettet)

jo jeg har fået formlen V = 4/3*pi*R^3, hvor R = 0.5 m


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja men du har helt misforstået noget, funktionen beskriver ikke en figur, den beskriver overfladen af keglen, og den formel, du har fået (#2) er rumfanget af en kugle. Jeg gider ikke sidde her og gætte mig frem til, hvad du mener, men jeg kan da give dig den radius, der gør overfladearealet mindst muligt, og den er 0,785 enheder.


Skriv et svar til: bestemmelse af radius og højde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.