Matematik

DEN ER GAL - MATEMATIK!!!!!!

13. december 2009 af lau1234 (Slettet)

En lektion vare 45 minutter.
Hvor stor en brøkdel af et døgn er det?

Dette er indskrivning - håber på hjælp!
PÅ FORHÅND TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2009 af NejTilSvampe

 hvor mange minutter er der i et døgn? del det med 45.


Svar #2
13. december 2009 af lau1234 (Slettet)

Det bliver 32 - men hvad er så brøken. PLEAS er du ikke sød og hjælpe mig med brøken! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal bruge enhedsberegning 1 døgn = 24 timer*60min/time = 1440 min, så er brøkdelen = 45 min/1440min, det tal skal du forkorte. Du kan se, at 5 går op i både tæller og nævner, så forkort med 5.


Svar #4
13. december 2009 af lau1234 (Slettet)

Og hvordan forkorter jeg det med 5? :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Prøv at opløse tæller og nævner i primfaktorer, det kan du gøre med et program. I tælleren kommer der til at stå

3*3*5 og i nævneren 2*2*2*2*2*3*3*5, så du kan altså forkorte med 3*3*5 fordi, de optræder både i tæller og nævner, så dit resultat bliver 1/32


Svar #6
13. december 2009 af lau1234 (Slettet)

Bliver det 6 
                 -
                4


Svar #7
13. december 2009 af lau1234 (Slettet)

TUsinde tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Bare du forstår det, det er det vigtigste


Skriv et svar til: DEN ER GAL - MATEMATIK!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.