Fysik

Densitet og opdrift. sammenhæng mellem et aræometers inddeling og saltvands saltholdighed

13. december 2009 af Jadeprinsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Densitet og opdrift. sammenhæng mellem et aræometers inddeling og saltvands saltholdighed.

Arkimedes lov.

jeg skal bestemme saltholdighed af nogle ukendte saltvandsopløsninger.

hvad er smmenhængen mellem aræometerets inddeling og vandets saltholdighed?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2009 af mathon

       for et flydende legeme
gælder
              opdriften er lig med tyngden af den fortrængte væskemængde = tyngden af legemet

                                       Fop = Vunder·ρsaltvand·g = maerometer·g

                                                Vunder·ρsaltvand = maerometer

                                                Vunder og ρsaltvand er således omvendt proportionale

                                       Jo større saltholdighed desto mindre af aerometrets rumfang under vand


Skriv et svar til: Densitet og opdrift. sammenhæng mellem et aræometers inddeling og saltvands saltholdighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.