Matematik

Ligning: f(x)=x^4-4x

14. december 2009 af MelanieB (Slettet) - Niveau: B-niveau

Halløjsa

jeg har fået problemer med opgaven her:

f(x)=x^4-4x

Løs ligningen - f ´ (x) = 0 og derefter bestem lignigen for tangenten med hældningskoefficient: -8


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2009 af Naaja (Slettet)

Hvilke problemer har du fået? giv eksempel på din løsning

(Det du skal, er at finde tangenten til grafen. Altså der hvor f'(x) = 0. )


Svar #2
14. december 2009 af MelanieB (Slettet)

Jeg ved ikke helt hvordan selve opgaven skal gribes an


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2009 af NejTilSvampe

 Løs ligningen f'(x)=0  , ja først skal du finde f'(x). det gør du ved at differentiere.

f'(x) = 4x^3 - 4

sæt den lig 0 og løs for x.

4x^3 -4 = 0

4x^3 = 4

x^3 = 1

x = 1^(1/3) = 1.

dernæst har du en tangent med hældningskoefficienten -8. Dvs.

-8x + b = x^4 - 4x

Du finder det punkt hvor hældningen er -8, og sætter det ind på x's plads og løser for b.


Skriv et svar til: Ligning: f(x)=x^4-4x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.