Fysik

Bølger. Er der nogle der kan regne det ud?

27. december 2009 af Ahmeth (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej jeg er gået i stå med en opgave.

Den lyder sådan her:

Pigen måler bølgelængden til 0,7 m og iagtager 9 bølgetoppe passere sine ben på 1 minut.

Så skal jeg begrene vandbølgens frekvens?

Jeg skal bruge denne formel f=1/T.   Jeg håber der er nogle der kan hjælpe mig!!!

Brugbart svar (1)

Svar #1
27. december 2009 af Gate2 (Slettet)

frekvens i Hz (Hertz) er antal svingninger pr. sekund.

T er svingningstiden; her 60 / 9 = 6,66....... sekund pr. svingning

f = 1 / 6,66.... = 0,15 Hz


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. december 2009 af MN-P (Slettet)

Hvorfor spørges der så mange gange om denne opgave?

Jeg er enig med #1, der er 9 bølgelængder på 60 sek

v=0,7 m * 0,15 Hz = 0,105 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. december 2009 af mathon

9 bølgetoppe giver 8 bølgelængder


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. december 2009 af MN-P (Slettet)

#3

i løbet af 1 minut passerer 9 bølgetoppe

i løbet af 2 minutter passerer 2*9=18 bølgetoppe, hvor mange bølgelængder bliver det så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. december 2009 af mathon

opgaveteksten er opgivet
som
9 registrerede bølgetoppe på 1 minut

- intet andet


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. december 2009 af MN-P (Slettet)

og hvad så?

Du ungår at svare på spørgsmålet.

Opgaveteksten kan åbenbart fortolkes forskelligt. Du fortolker det åbenbart som at der er 1 minut mellem at den første og den 9. bølgetop passerer hende. Det fremgår ikke af opgaveteksten, blot at iagtager 9 bølgetoppe passere (passere betyder at de er passeret).


Skriv et svar til: Bølger. Er der nogle der kan regne det ud?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.