Fysik

Hvordan regner jeg det ud.

28. december 2009 af Ahmeth (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har et spørgsmål. 

Den lyder sådan her: 

I et forsøg med måling af lydens hastighed måles 1/4 lamba til 19 cm. Der måles på kammertonen som er 440Hz. 

Jeg skal bruge denne formel for at regne den ud:  λ = v / f.

Men jeg ved ikke hvordan man finder v. Hvor meget er v. Det ville være skønt hvis der er en sød menneske der gider, at hjælpe mig med det...:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. december 2009 af MN-P (Slettet)

Se dit tidligere inlæg, du har jo fået svar for længe siden, hvorfor kan det ikke bruges?


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. december 2009 af Freeclimber (Slettet)

se her https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=783683 der er spurgt om det samme .. Hov, vent.. Samme spørger. Underligt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. december 2009 af Gate2 (Slettet)

λ = v / f

λ = 19 cm * 4 = 76 cm

f = 440 Hz

v  = hastigheden ⇒

v = 76 * 440 = 33440 cm/s ⇔ 334,4 m/s ⇔ 1203,84 km/t


Skriv et svar til: Hvordan regner jeg det ud.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.