Kemi
alt mulig.. er virkelig gået fast i min kemi-aflevering
30. januar 2005 af
Eva (Slettet)
Hey :)
ja som titlen siger.. har en del spørgsmål for er gået fast i en del af opgaverne til min kemi-aflevering. Håber der er en som vil hjælpe.
1)
skal opskrive et reaktionsskema (self afstemt) for spaltningen af NaHCO3.
NaHCO3 (s) + O2 (g) --> CO2 (g) + Na2CO3 (s) + H2O (l)
har prøvet at afstemme den som redox.. men kunne ikke..
prøvede at fjerne Na begge steder og give den ladning i stedet... men så havde jeg bare kun C som gik ned i OT. hmm hvad kan jeg gøre??
2)
når jeg har et stof som skal opløses i et andet, hvad skal jeg så gøre??
er det rigtigt hvis jeg bare regner massen ud vha formelen m = n * M ??? for.. det siger jo ikke noget om hvor meget der opløses.. skal man have fat i en formel for opløseligheden?? i så fald hvilken??
3)
har læst et indlæg om det.. men ja.. forstår det ikke helt..
hvordan kan man sige at
Au (s) + NO3- (aq) + 4 Cl- (aq) --> AuCl4- (aq) + NO2 (g)
er en redox-reaktion?? og virker det ikke underligt bare at starte med at tilføje 4 foran Cl-?? og så regne med det..??
4)
er denne afstemt rigtig.. har brugt reglerne for redox, men ja.. da det ikke passede lavede jeg om på en helt masse så det kom til at passe.. men det passer ikke med ladningen på de 2 sider.. gør det noget???
4 H+ (aq) + 4 Ag (s) + 2 NO3- (aq) -> 4 Ag+ (aq) + 2 NO2 (g) + 2 H2O (l)
Håber der er en som kan hjælpe...
Mvh Eva
ja som titlen siger.. har en del spørgsmål for er gået fast i en del af opgaverne til min kemi-aflevering. Håber der er en som vil hjælpe.
1)
skal opskrive et reaktionsskema (self afstemt) for spaltningen af NaHCO3.
NaHCO3 (s) + O2 (g) --> CO2 (g) + Na2CO3 (s) + H2O (l)
har prøvet at afstemme den som redox.. men kunne ikke..
prøvede at fjerne Na begge steder og give den ladning i stedet... men så havde jeg bare kun C som gik ned i OT. hmm hvad kan jeg gøre??
2)
når jeg har et stof som skal opløses i et andet, hvad skal jeg så gøre??
er det rigtigt hvis jeg bare regner massen ud vha formelen m = n * M ??? for.. det siger jo ikke noget om hvor meget der opløses.. skal man have fat i en formel for opløseligheden?? i så fald hvilken??
3)
har læst et indlæg om det.. men ja.. forstår det ikke helt..
hvordan kan man sige at
Au (s) + NO3- (aq) + 4 Cl- (aq) --> AuCl4- (aq) + NO2 (g)
er en redox-reaktion?? og virker det ikke underligt bare at starte med at tilføje 4 foran Cl-?? og så regne med det..??
4)
er denne afstemt rigtig.. har brugt reglerne for redox, men ja.. da det ikke passede lavede jeg om på en helt masse så det kom til at passe.. men det passer ikke med ladningen på de 2 sider.. gør det noget???
4 H+ (aq) + 4 Ag (s) + 2 NO3- (aq) -> 4 Ag+ (aq) + 2 NO2 (g) + 2 H2O (l)
Håber der er en som kan hjælpe...
Mvh Eva
Svar #1
30. januar 2005 af Katty (Slettet)
1): 2NaHCO3 (s) = Na2CO3 (s) + H2O (g) + CO2 (s)
2) Hvis du har en stofmængde på det, der er noget der skal opløses i, og et reaktionsskema, hvor du kan se, hvilket forhold opløsningen sker i, kan du sagtens bruge m = n*M
3)Det er en redox. Hvorfor er det underligt med 4Cl- på VS? Cl- indgår ikke i redox-reaktionen og skal afstemmes på normalvis. Au oxideres og N reduceres, gå så videre derfra med afstemningen.
4) Ag(s) + NO3- + 2H+ = Ag+ + NO2 + H2O
2) Hvis du har en stofmængde på det, der er noget der skal opløses i, og et reaktionsskema, hvor du kan se, hvilket forhold opløsningen sker i, kan du sagtens bruge m = n*M
3)Det er en redox. Hvorfor er det underligt med 4Cl- på VS? Cl- indgår ikke i redox-reaktionen og skal afstemmes på normalvis. Au oxideres og N reduceres, gå så videre derfra med afstemningen.
4) Ag(s) + NO3- + 2H+ = Ag+ + NO2 + H2O
Svar #2
30. januar 2005 af Eva (Slettet)
1) hvordan kommer du frem til det??
2) okay :) det var godt..
3) ja okay.. jeg havde bare opfattet det som en helhed.. at alt var med i en redox reaktion.. men nu er jeg med :)
4)har du afstemt efter erdox eller bare i hovedet??
Mvh Eva
2) okay :) det var godt..
3) ja okay.. jeg havde bare opfattet det som en helhed.. at alt var med i en redox reaktion.. men nu er jeg med :)
4)har du afstemt efter erdox eller bare i hovedet??
Mvh Eva
Svar #3
30. januar 2005 af Katty (Slettet)
1) Der står spaltning, ikke forbrænding, dvs. der indgår ikke O2 på reaktantside.
4) Som redox, N reduceres 1 ned, Ag oxideres 1 op, dvs. ingen koefficienter. Ladningen er -1 på VS, +1 på HS, sur opløsning, dvs. afstemning med 2H+ på VS. Afstem med H20.
4) Som redox, N reduceres 1 ned, Ag oxideres 1 op, dvs. ingen koefficienter. Ladningen er -1 på VS, +1 på HS, sur opløsning, dvs. afstemning med 2H+ på VS. Afstem med H20.
Skriv et svar til: alt mulig.. er virkelig gået fast i min kemi-aflevering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
