Matematik

hjælpe hurtig hurtig :)matmatik

05. januar 2010 af ninjaa (Slettet)

jeg lavet det hele,men vil lige se om svaret er rigtigt:)
men kan du skrive svaret/facit på dem så jeg kan få det checket så er du sød
Tak :)

7a-12b+8
7a-2b+2
7a-4b+2
7a-12b+2
4(3a-2b)
12a-2b
12a-8b
7a-2b
7a+2b
(2a-3b)(2a+3b)
(a+b)(a+b)

hurtigt  tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2010 af Kiliki (Slettet)

men hvad er spørgsmålet?


Svar #2
05. januar 2010 af ninjaa (Slettet)

facit/ svar til de stykker:)

7a-12b+8
7a-2b+2
7a-4b+2
7a-12b+2
4(3a-2b)
12a-2b
12a-8b
7a-2b
7a+2b
(2a-3b)(2a+3b)
(a+b)(a+b)


Svar #3
05. januar 2010 af ninjaa (Slettet)

vil være glad for hvis der var nogen der kunne hjælpe , for jeg skal have en prøve om det imorgen så jeg øver på det hele natten.
i må meget gerne skrive udregning  til nogle af dem :) :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2010 af Kiliki (Slettet)

hmm ved ikke om jeg er helt med... men da du ikke kan ligge forskellige variable sammen (altså forskellige bogstaver (i dette tilfælde a og b) og tal der står alene), kan du ikke yderligere forkorte

7a-12b+8
7a-2b+2
7a-4b+2
7a-12b+2
12a-2b
12a-8b
7a-2b
7a+2b
 

disse kan du dog gange ude : 4(3a-2b) = 12a-8b

(2a-3b)(2a+3b) = 4a^2-9b^2

(a+b)(a+b) = a^2+b^2+2ab

er det svar nok?


Svar #5
05. januar 2010 af ninjaa (Slettet)

tak .her er nogle opgaver som jeg havde svaret forkert på. kan du finde ud af det rigtige svar. tak   :D
^2  =med det mener jeg  ianden.

1.     (3a-7b+5)+(-3b-3)-(-4+2b)er det samme som
         7a-12b+8         
         7a-2b+2
         7a-4b+2
         7a-12b+2

2.      4(3a-2b) er det sammme som
        12a-2b 
         12a-8b 
         7a-2b 
         7a+2b

3.      (a+b)(a+b) er det samme som
         -a^2-2ab-b^2
         a^2-2ab-b^2
         a^2+b^2
         a^2+2ab+b^2

4.      (2a-3b)(2a+3b9 er det samme som
          4a^2+9b^2
          4a^2-9b^2
          4a^2-12ab+a


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. januar 2010 af Kiliki (Slettet)

i sådanne opgaver er det første du skal gøre altid at gange ind i paranteserne først (hvor du skal tage højde for gangereglerne), derefter hæver du paranteserne (hvor du skal tage højde for minus paranteser) og så ligger du sammen

altså:

1. (3a-7b+5)+(-3b-3)-(-4+2b)

= 3a -7b +5 -3b -3 +4 -2b
= 3a -12b +6
 

2. 4(3a-2b)

= 12a -8b

3. (a+b)(a+b)

dette gør du således:

= a*a +a*b +a*b + b*b

=a^2+b^2+2ab

4. (2a-3b)(2a+3b)

dette gør du således:

= 2a*2*a + 2a*3b + (-3b*2a) + (-3b*3b)

= 4a^2 - 9b^2 (de to midterste led gårud med hinanden)

Hjalp det?


Skriv et svar til: hjælpe hurtig hurtig :)matmatik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.