Matematik

Hvornår anvendes additionsreglen og multiplikationsreglen?

06. januar 2010 af Chimmi (Slettet)

Hej

Er der nogen der kan fortælle mig hvornår additionsreglen anvendes og hvornår multiplikationsreglen anvendes? Og lige hvordan formlerne er for dem?

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2010 af NejTilSvampe

 ehm, i hvilken sammenhæng er der her?


Svar #2
06. januar 2010 af Chimmi (Slettet)

 fx, hvis man antager at: der er 2 frugtposer... Og der er 1 æble og 2 bananer i den ene. I den anden pose er 2 æbler og 1 banan. Hvis en frugt udtages fra hver pose, hvad er sandsynligheden for at man får det samme frugt?

1) Æble+æble = 1/3*2/3=2/9..... 

2)  Banan+banan= 2/3*1/3= 2/9

3)  Så svaret er: (2/9)+(2/9)= 4/9..... 

Men hvordan skal jeg lige vide at man skal gange de 2 sandsynligheder i 1)... Og ikke lægge dem sammen, som jeg gør til sidst... 

Håber du forstår spørgsmålet... :)


Skriv et svar til: Hvornår anvendes additionsreglen og multiplikationsreglen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.