Matematik

DER SØGES HJÆLP!! :D

08. januar 2010 af lau1234 (Slettet)

Indskrivnings matematik. Jeg har så lige en opgave, jeg meget gerne vil have hjælp til. På forhånd tak. :-)


OPG 1)

Udfaldsrummet = Det samlede antal muligheder

( ved kast med en terning er udfaldsrummet altså 6)

Bestem udfaldsrummet ved kast med to terninger.

Hvad er sandsynligheden for med to terninger at slå:

A) 2 ens     B) 11 "øjne"     C) 2 seksere    D) 7 "øjne"



Håber i kan hjælpe. :-)


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2010 af Dynin (Slettet)

#0 for kast med en terning er udfaldsrummet {1,2,3,4,5,6} ...

for kast med to terninger er udfaldsrummet {(1,1),(1,2),...,(6,5),(6,6)} (lav en to-sidet tabel)! Når du har lavet den kan du let tælle dig frem og bruge formlen #gunstige/#mulige

ad A)  6/36=1/6 ... etc..


Svar #2
08. januar 2010 af lau1234 (Slettet)

Nu har jeg lavet en to-sidet tabel, men jeg kan ikke finde frem til svaret.. :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2010 af Dynin (Slettet)

#2 ad B) af tabellen kan du se at 11 øjne opnås enten ved

1. en femmer i første kast og en sekser i andet                      eller

2. en sekser i første kast og en femmer i andet

... derfor er sandsynligheden for 11 øjne lig med 2/36=1/18 ikk?

Prøv selv med C og D


Svar #4
08. januar 2010 af lau1234 (Slettet)

Jeg kan ikke selv med C og D!!!! :D:D


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2010 af Dynin (Slettet)

#4 ad C) den bør du kunne .. 2 seksere kræver en sekser i første kast og en sekser i andet kast ... dvs. der er 1 gunstig og 36 mulige, derfor er sandsynligheden 1/36.

ad D) gør som jeg gjorde #3


Svar #6
08. januar 2010 af lau1234 (Slettet)

opgave C) I indskrivning tak??? :)


Svar #7
08. januar 2010 af lau1234 (Slettet)

Jeg forstår det simpelthen ikke, så det ville være en stor hjælp, hvis jeg fik svarert på opgave C. Derefter vil jeg få en forklaring af min skolelære mandag. :D


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. januar 2010 af Dynin (Slettet)

#7 du kaster en terning to gange. Sandsynligheden for at få en 6'er i første kast er 1/6 ikk?. Kaster du terningen igen er sandnynligheden for en 6'er igen 1/6 ikk? Dermed er sandsynligheden for to 6'ere (1/6)*(1/6)=1/36 ... under antagelse af uafhænigighed, som du godt kan antage hvis du er på 9.år


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. januar 2010 af LauraAam (Slettet)

D'erne også tak? :D


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. januar 2010 af Dynin (Slettet)

#9 kom med et forslag!


Svar #11
08. januar 2010 af lau1234 (Slettet)

Der er jo flere muligheder, for at slå en 7'er.


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. januar 2010 af Dynin (Slettet)

#11 ja ... se på den to-sidet tabel til at finde frem til hvor mange muligheder der er og brug formlen ...


Svar #13
08. januar 2010 af lau1234 (Slettet)

Der er 3 muligheder.


Brugbart svar (0)

Svar #14
08. januar 2010 af Dynin (Slettet)

#13 nej ... der er lidt mere ... HUSK på terningkastets rækkefølge


Svar #15
08. januar 2010 af lau1234 (Slettet)

Der er da ikke seks. Kan det så passe med 5? :D


Brugbart svar (0)

Svar #16
08. januar 2010 af Dynin (Slettet)

#15 hvorfor er det ikke 6? ... 5 er forkert!


Svar #17
08. januar 2010 af lau1234 (Slettet)

Det ved jeg jeg heller.. Så det vil sige der er 6 muligheder. Og hvordan regner jeg det videre på den måde? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #18
08. januar 2010 af Dynin (Slettet)

#17 ad D) ved brug af den to-sidet tabel ... man tæller sig frem til 6 gunstige ... hvorfor shh er 6/36=1/6


Svar #19
08. januar 2010 af lau1234 (Slettet)

Vil det sige det er det samme resultat, som a'erne? :-)
Eller?


Brugbart svar (0)

Svar #20
08. januar 2010 af Dynin (Slettet)

 #19 ja ...


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.