Matematik

Hvordan går man fra step 1 til step 2?

08. januar 2010 af Ollesolle (Slettet)

3(p+q)^2-6p(q-p)
=3(p^2+q^2+2pq)-6pq+6p^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2010 af Isomorphician

Man benytter kvadratsætning på den første parentes, og man ganger ind i den anden parentes.


Svar #2
08. januar 2010 af Ollesolle (Slettet)

Hvordan ganges der ind i den anden parentes?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2010 af Isomorphician

-6p(q - p) = -6pq - 6p(-p) = -6pq + 6p2


Svar #4
08. januar 2010 af Ollesolle (Slettet)

Hvordan får du, at -6p(q - p) = -6pq - 6p(-p)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2010 af goathunter (Slettet)

hvis du har 3 tal a, b og c gælder der at a*(b+c)=a*b+a*c, altså du må gange det udenfor parentesen ind på hvert led. det bruger man her så -6p(q-p)=-6p*q+(-6p)*(-p)=-6pq+6p^2


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2010 af Isomorphician

-6p(q - p)

Gang -6p på første led i parentesen, og gang derefter -6p på andet led i parentesen. Læg de to produkter sammen :

-6p*q + (-6p)(-p)

Gang -p med -6p (og husk at minus gange minus giver plus):

-6pq + 6p2


Skriv et svar til: Hvordan går man fra step 1 til step 2?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.