Matematik

virkelig en helt hvis en har tid til at hjælpe med en opg

10. januar 2010 af denkedelige (Slettet)

hej jeg skal gøre rede for at min funktion f(x)=e^(2x)+3 er en løsning til differentialligningen dy/dx=2y-6

hjææææælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2010 af PoKulaKi (Slettet)

Du sætter den bare ind og ser, at den løser ligningen.


Svar #2
10. januar 2010 af denkedelige (Slettet)

 jeg få det selv sådan:

2(e^2x+3)-6

og resultatet bliver 

2e^2x . MEN jeg tror nemlig ikke det er rigtigt . 

Er der en som kan hjælpe ???????? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2010 af Einsteinette (Slettet)

Det giver 2e2x+3


Svar #4
10. januar 2010 af denkedelige (Slettet)

 hvor kommer 3 tallet fra ?

hvordan er du kommet frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Du skal regne på højresiden og venstresiden og sammenligne:

VS: dy/dx=f'(x)=2e2x

HS: 2y-6=2f(x)-6=2(e2x+3)-6=2e2x+6-6=2e2x

da de er ens, er funktionen således en løsning til differentialligningen.


Svar #6
10. januar 2010 af denkedelige (Slettet)

 tusinde tak . hermed er tråden lukket


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. januar 2010 af Einsteinette (Slettet)

Min fejl, troede både 2x og 3 var opløftet.


Skriv et svar til: virkelig en helt hvis en har tid til at hjælpe med en opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.