Fysik

Hej har brug for hjælp

10. januar 2010 af fissankp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal løse følgende

7) Beregn hvor stor aktiviteten (målt i MBq) er fra 131I lige efter optagelsen i kroppen?

EVT LØSNING:

A=N0*K
1,0*1013*9,9044*10-7=9,9MBq
 


Ved henfaldet udsendes der elektroner, der har en middelenergi på 0,20 MeV.


8) Beregn den samlede energi fra iod-kernerne, som bevirker ionisationer i det første døgn.

EVT Løsning ??? er helt fortabt har aldrig set ligende udregninger før ?

Håber i kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2010 af mathon

k = ln(2)/(8,040 døgn) = 0,086212 døgn-1 = ln(2)/(8,040·24·3600 s) = 9,97828·10-7 s-1

   N(t) = (1,0·1013)·e-kt
 
   Ao =k·No = (9,97828·10-7 s-1)·(1,0·1013) = 9,97828·106 s-1 = 9,97828·106 Bq = 9,97828 MBq

  
   henfald det første døgn
                                     No - N(1 d) = No(1 - e-(0,086212 1/d)·(1 d)) = (1,0·1013)·(1 - 0,917399) = 8,26·1011

   samlet energi fra 131I-isotoperne det første døgn
                                                    (8,26·1011)·(0,20·106 eV) = 1,652·1017 eV = 0,026468 J = 26,468 mJ


Svar #2
10. januar 2010 af fissankp (Slettet)

Mange tak for hjælpe virkelig godt


Skriv et svar til: Hej har brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.