Kemi

beregn cv

10. januar 2010 af msn88 (Slettet)

hej

der står i min opg at

¨der skal i laboraturiet laves en fortynding på 1000 gange. fortyndingen kan fremstilles a 1, 2 eller 3 gange.

fortynding 1:      1 mL  --->    1000 mL

fortynding 2:      5 mL  --->    100 mL og

                            5 mL  --->   250 mL

fortynding 3:

10 mL   --> 100 mL

10 mL  -->  100 mL

10 mL  -->   100 mL

Den absolute  usikkerhed s kan ifølge intrumenttolerancer sættes  til:

pippetter:

1,00 mL,     s= 0,010mL

5,00 mL,     s = 0,022mL

10,00 mL,   s= 0,030mL

målkolber:

100,0 mL,             s= 0,12 mL

250 mL,                s= 0,15 mL

1000,0mL             s=0,40mL

a, beregn CV% på fortyndingsfaktoren for hver af de 3 fortyndinger ?

det er denne formel man skal bruge CV % = s/ X * 100

men hvad for en er s og x ud fra de tal som er bekendte. kan ik finde ud af det. håber for svar


Skriv et svar til: beregn cv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.