Matematik

Matematik en firkant ABCD

13. januar 2010 af LineOp (Slettet) - Niveau: C-niveau

I en firkant ABCD er siden BC parallel med siden AD, og AB = BC =CD = 4,1

firkantens omkreds 21,4

Beregn gradtallet for hver af firkantens vinkler.

Hvordan skal jeg regne det ud??? har prøvet men kan ikke finde ud af det!

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2010 af jesperher (Slettet)

start med at tegn den... så ser vi det er en trapetz.

de 3 af siderne er hver især 4,1.. det giver i alt 12,3

hele omkredsen er 21,4 så 21,4-12,3 = 9,1..

så AD = 9,1

nu har du alle siderne.. og en trapetz kan opdeles i retvinklede trekanter.. herefter kan du bruge sin/cos/tan til at finde vinklerne..


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2010 af fimp (Slettet)

AD=21.3-3*4.1=9

Prøv at tegne en skitse. Du vil se, at du har en trapez.

Tegn retvinklede trekanter på trapezens modståender sider, der ikke er parallele, så du får et rektangel.

I de retvinklede trekanter kan du nu finde vinklerne med de inverse cosinus og sinus.

Dermed:

A=180-arccos(2.5/4.1)=127.57 grader

B=90-arcsin(2.5/4.1)=52.43

C=B

D=A


Svar #3
13. januar 2010 af LineOp (Slettet)

så jeg får 2 retvinklet trekant og en firkant?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2010 af fimp (Slettet)

Ja. 


Svar #5
13. januar 2010 af LineOp (Slettet)

hvordan kan du får 127,57

altså når jeg slå det ind på lommeregner. cos(2,5/4,1) så får jeg ikke 127,57 grader?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2010 af fimp (Slettet)

Det er fordi, du skal bruge den inverse cosinus. På TI-lommeregnere plejer den at hedde cos i minus første potens.

Husk i øvrigt at sætte lommeregneren til at regne i grader og ikke radianer. 


Svar #7
13. januar 2010 af LineOp (Slettet)

tusind tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Vinkel A er da mindre end 90 grader. Se på din tegning, AD er den længste side og den er paralel med BC.

cosA=2,5/4,1 ⇒ A=52,5º

vimkel B er større end 90 grader

A+B=180º ⇒ B=127,5º


Skriv et svar til: Matematik en firkant ABCD

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.