Matematik

Ligning med In

13. januar 2010 af Stefanbarrit (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med denne ligning?

(2x – 4) * ln(x – 1) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2010 af Isomorphician

Brug nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2010 af chiiiqaa (Slettet)

for at ophæve ln, skal du blot tage eulerstal på den anden side, altså e^x=lnx


Svar #3
13. januar 2010 af Stefanbarrit (Slettet)

fatter jeg nada af .. uddyb!


Svar #4
13. januar 2010 af Stefanbarrit (Slettet)

hjælp hjælp hjælp!


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. januar 2010 af fjacobsen (Slettet)

da.wikipedia.org/wiki/Naturlig_logaritme

Der bliver sagt at for at ophæve ln funktionen tager du exponential functionen, altså eln(a)=a og ln(ea)=a


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2010 af fjacobsen (Slettet)

Hvis det ikke hjalp så brug nulreglen som blev foreslået.

(et eller andet udtryk)*(et eller andet andet udtryk)=0. Det vil sige at enten er det ene udtryk lig nul, eller også er det andet. De kan selvfølgelig også begge være lig nul.

Overvej for hvilket x at ln(x)=0


Skriv et svar til: Ligning med In

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.