Tysk

Hurtigt spørgsmål - tysk! =)

16. januar 2010 af Freibur (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! :)

Hvordan skriver man: "Kasimirs ven Merkl" ?

Det er det der med kasimir>S< ven... hmm... der Freund Merkl des Kasimir????

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. januar 2010 af Casabonn (Slettet)

Der Freund von Kasirmir


Svar #2
16. januar 2010 af Freibur (Slettet)

Og hvordan siger man så "kommer gående" ?

Altså fx. de kommer gående?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2010 af Tyskfødt (Slettet)

Det er nemmere for os, at komme med forslag, når vi kender hele sætningen i stedet for løsrevne ord.


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. januar 2010 af Stygotius (Slettet)

 zirix,

Mens man på dansk bruger præsens participium (lang tillægsmåde) i tilfælde som "han kommer løbende",

bruger man på tysk perfektum participium  (kort tillægsmåde)  efter "kommer",  f.eks. "han kom løbende"  =  "er kam gelaufen".

"de kom flyvende"  =  '"sie kamen  geflogen".

De kommer gående over broen" kunne f.eks. være  "sie kommen die Brücke entlang gegangen " eller

"de kommer gående"   =  f.eks.   "sie kommen zu Fuß".


Svar #5
16. januar 2010 af Freibur (Slettet)

Okey, sorry :)

Hele sætning er: "Merkl og hans kone kommer gående".

Er det så: Merkl und seine Frau kommen zu Fuss. ?

Eller... tysk er virkelig ikke min stærke side :o

Mange tak indtil nu :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. januar 2010 af Tyskfødt (Slettet)

Hele sætning er: "Merkl og hans kone kommer gående". (ikke bilende)

Er det så:  Merkl und seine Frau kommen zu Fuss. Fuß  (und nicht im Auto)

Hvordan skriver man: "Kasimirs ven Merkl" ?         Kasimirs Freund Merkl  (kam nicht im Auto, sondern zu Fuß) 


Svar #7
17. januar 2010 af Freibur (Slettet)

A hvad??????

hvornår har jeg nævnt noget med at komme kørende via bil?

Jeg er ikke helt med.

Så sætningen jeg skrev: "Merkl und seine Frau kommen zu Fuss." er rigtig?

Jeg kunne bare ikke lave et tysk dobbelt-s

Merkl und seine Frau kommen zu Fuß ???

Tak igen.


Brugbart svar (1)

Svar #8
17. januar 2010 af Tyskfødt (Slettet)

Merkl und seine Frau kommen zu Fuß. Sætningen er helt korrekt.

Mine bemærkninger in parentes skulle bare vise, hvordan en hel sætning kunne se ud.

"ß" gemmer sig et eller andet sted på din computer.Spørg en ven. Selv arbejder jeg med et tysk key-board.


Svar #9
17. januar 2010 af Freibur (Slettet)

Ah, okey :) Mange tak for alt hjælpen. Ordet "hurtigt" i overskriften på mit spørgsmål holdt vist ikke helt :)


Brugbart svar (1)

Svar #10
19. januar 2010 af Stygotius (Slettet)

 Man skriver et "ß" (kaldet s-z i Tyskland) ved at holde Alt nede mens man trykker  225 på det  højre numeriske tastatur.


Skriv et svar til: Hurtigt spørgsmål - tysk! =)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.