Kemi

Find koncentrationen

16. januar 2010 af Anonymious (Slettet) - Niveau: C-niveau

En saltsyreopløsning titreres med en 1,50M NaOH-opløsning til omslag ved pH=7.
Til 20 mL saltsyre forbruges 25 mL NaOH-opløsning.

Hvad er saltsyrens koncentration?


Svar #1
16. januar 2010 af Anonymious (Slettet)

Jeg vil gerne have motoden til at regne det ud, og ikke bare et svar.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. januar 2010 af Gate2 (Slettet)

som udgangspunkt skal du anvende formlen; n = c * V

saltsyrens koncentration findes ved at sige; cHCl * VHCl = cNaOH * VNaOH også isolere den ubekendte

cHCl = 1,5 mol/L (NaOH)* 0,025L(NaOH) / 0,20 L(HCl) = 1,875 M


Svar #3
16. januar 2010 af Anonymious (Slettet)

Tusinde tak :D


Skriv et svar til: Find koncentrationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.