Fysik

OHMS LOV HELP ME FAST!

17. januar 2010 af Walsh (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hey

Jeg har en opgave i min bog som lyder således 

I et kredsløb på  22 kOhm resistor er strømstyrken 37 µA  beregn spændigsfaldet

U=R*I

22 kOhm bliver til 22000 Ohm

37µA 37000000 A

er det så bare  22000*0,000037= Ohm er dette korrekt? 

Hvis ikke så vær venlig og fortæl hvordan og hvorledes det skal udføres.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2010 af peter lind

Bortset fra at 37µA ≠ 37000000 A (hvad du helelr ikke bruger) er det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2010 af klingest (Slettet)

For det første: når du ganger Ohm og ampere får du Volt.

En anden metode at regne det på, som både er god praksis, og som jeg personligt synes er nemmere er at bruge eksponentiel notation. Det er mange gange nemmere når man ved at et fx. kilo er det samme som 1*10^3, og en mikro er det samme som 1*10^(-6).

Tabel:
Giga: 1*10^9
Mega: 1*10^6
Kilo: 1*10^3
milli : 1*10^(-3)
mikro: 1*10^(-6)
nano: 1*10^(-9)  

Dit eksempel:
Et kilo er lig 1*10^3 og dermed 22kilo er lig 22 * 10^3

En mikro er lig 1*10^-6 og 37 mikro er lig 37*10^-6

22*10^3 + 37 *10^-6 = (22*37)*10^(-6+3) = 814*10^-3 = 814mV = 0.814V

HUSK: du kan bruge EE knappen på lommeregneren hvis du skal skrive noget i eksponetiel notation, fx 22*10^3 kan skrives 22E3. Spytter den så fx. 812E(-3) ud ved du straks at det er milli Volt.


Skriv et svar til: OHMS LOV HELP ME FAST!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.