Kemi

Syre-base udregning

20. januar 2010 af Monkeydude (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har lige lidt problemer med et par opgaver.

den første lyder:
Ved en organisk identifikationsøvelse udleveres et ukendt stof. Det er en væske, som er fremstillet ved reaktion mellem en syre og en alkohol.

Det oplyses, af den anvendte syre er en svag syre, som er opløselig i vand. En 0,12 mol/L opløsning af syren har en pH-værdi på 2,87

a. beregn syrens pKs-værdi

Håber nogen kan hjælpe, for kan simpelthen ikke huske hvordan man gør.


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2010 af AnneJensen91 (Slettet)

For en svag syre:

pH = 1/2 * (pKs - log (c)) hvor c er koncentrationen. Isolér pKs og sæt tallene ind ;)

/Anne


Svar #2
21. januar 2010 af Monkeydude (Slettet)

bliver det så:

pKs = 1/2 * (2,87 - log (0.12))

eller er det + log?


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. januar 2010 af mathon

pH = (1/2)·(pKs - log(cs))

         pKs = 2pH + log(cs)


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. januar 2012 af jeanluca (Slettet)

Mathon, hvordan kommer du frem til:??

pKs = 2pH + log(cs)


Skriv et svar til: Syre-base udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.