Matematik

Hjælp søges!!!!!

01. februar 2005 af Christina2004 (Slettet)
Hej!
Er der nogen som kan hjælpe mig med denne opgave fordi jeg er helt lost! :-)

Der er givet to vektorer vektor a og vektor b hvor l vektor a l = 2 og l vektor b l = 5
Der oplyses endvidere af vektor a hat * vektor b hat = 3

Bestem tallet t så vektoren vektor a + t * vektor b og vektor a - t * vektor b er ortogonale og giv en geometrisk fortolkning.

Jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal begynde denne opgave.

På forhånd tak

Med venlig hilsen
Christina Nilsen

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2005 af Lurch (Slettet)

du ved at
(a+tb).(a-tb)=0

prøv at gange parenteserne ud
husk derudover at a^2=|a|^2

og så prøv at finde en bedre overskrift der siger noget om dit spørgsmål næste gang

Svar #2
02. februar 2005 af Christina2004 (Slettet)

Nu har jeg prøvet at lave det som du sagde til mig og fik følgende.
a^2=|a|^2
b^2=|b|^2

a+tb)*(a-tb)=0
a^2 – tab + tab - t^2*b^2 = 0
a^2 – t^2*b^2 = 0
-t^2 * l5l^2 = l2l^2
-t^2 = l2l^2 / l5l^2
-t= kvadratrod af (l2l^2 / l5l^2)
t= -1 * kvadratrod af (l2l^2 / l5l^2)
t= -0,4

kan det passe?

Hvad kunne den geometriske fortolkning så være?

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2005 af Epsilon (Slettet)

#2: Det er næsten korrekt, men du skal respektere fortegnsskift. Husk i øvrigt, at en sådan andengradsligning har to løsninger. Således;

|a|^2 – (t^2)*|b|^2 = 0 <=> t^2 = (|a|/|b|)^2 = (2/5)^2

hvoraf

t = +/- 2/5

Husk at kontrollere resultatet.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2005 af svinesen (Slettet)

du er helt lost men da jeg så opgaven gik jeg helt bananas...!!!

god arbejdslyst!

Svar #5
03. februar 2005 af Christina2004 (Slettet)

hej!
er der nogen som ved hvilket geometriske fortolkning det så kunne være?

Svar #6
04. februar 2005 af Christina2004 (Slettet)

er der nogen som ved hvordan man kan finde den geometriske fortolkning.

Skriv et svar til: Hjælp søges!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.