Matematik

funktion h(t)=18,0t-4,91^2

01. februar 2005 af Atky (Slettet)
for en bold der kastes lodret op gælder at den befinder sig h(t) meter over jorden t sekunder efter, at kastet er udført hvor:
h(t)=18,0t-4,91^2
betsem boldens højde.
er lóst

Svar #1
01. februar 2005 af Atky (Slettet)

nogen forslag?

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2005 af Lurch (Slettet)

Tja, bolden har jo forskellig højde afhængigt at tiden som du selv skriver!
Tror du ikke der menes du skal finde den maksimale højde?
Hvis det er tilfældet, skal du finde
h'(t) og løse h'(t)=0, og her i gennem finde maksimum for h(t)

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2005 af Epsilon (Slettet)

Det ser sandelig spændende ud - højde h over jorden i et frit fald, ikke bare uden luftmodstand, men også uden kvadratisk tidsled :-)

Mon ikke der i #1 menes

h(t) = 18.0*t - 4.91t^2 ?

så udgangsfarten er 18.0m/s, og 4.91m/s^2 ~ g/2, hvor g = 9.82m/s^2 er størrelsen af tyngdeaccelerationen. Ellers kommer den bold i hvert fald ikke tilbage foreløbigt ;-)

//Singularity

Svar #4
01. februar 2005 af Atky (Slettet)

ok fatter ikke hvordan du fandt frem til det resultat

Svar #5
01. februar 2005 af Atky (Slettet)

nevermind
der skulle egentlig stå bestem boldesn største højde.

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. februar 2005 af Epsilon (Slettet)

#4: En jævnt accelereret, lodret, retlinet bevægelse har stedfunktion

h(t) = h0 + v0*t - 1/2*g*t^2

hvor h0 er starthøjden, og v0 er starthastigheden. Bolden afsendes i jordhøjde, så h0 = 0, og dermed er

h(t) = v0*t - 1/2*g*t^2

hvilket giver den pågældende funktion i indlægget, såfremt v0 = 18m/s, og g = 9.82m/s^2.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. februar 2005 af Epsilon (Slettet)

#5: Du skal bare finde maksimum for funktionen

h(t) = 18*t - 4.91*t^2, t >= 0

//Singularity

Skriv et svar til: funktion h(t)=18,0t-4,91^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.