Matematik

Renter.

22. januar 2010 af Bernburg (Slettet)

Hey SP.

Jeg sidder her og har problemer med en opgave -.-' Håber nogle kan hjælpe mig..
PS. det er kun det sidste spg. jeg skal have hjælp til!

Opg.4 På en bankkonto med en årlig rente på 2,25% indsættes 9.000kr. Bestem forskriften for den funktion f, som angiver saldoen på kontoen som funktion af det antal år der er gået siden beløbet blev indsat. Hvad er saldoen efter 10 år? Hvor længe går der før saldoen er 11.500 kr?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. januar 2010 af piper (Slettet)

Efter 0 år er beløbet 9000 kr.

Efter 1 år er beløbet (9000 * 0.0225) kr

Efter 2 år er beløbet (9000 * 0.02252) kr

..

Efter n år er beløbet (9000 * 0.0225n) kr

Kan du se mønstret nu?


f(10) er så saldoen effter 10 år.

Hvor længe der er gået før saldoen er 11500 fås ved at løse

f(x) = 11500

Brug logaritmeregneregler


Svar #2
22. januar 2010 af Bernburg (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen, du har lige reddet min mås ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2010 af piper (Slettet)

Det var så lidt :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2010 af mathon

                                   ⇓
900·0.0225n  →  900·1.0225n


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2010 af piper (Slettet)

Sorry. My typo + for meget klippe-klister :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. januar 2010 af piper (Slettet)

Hov.. Bare lige for at være bøvlet så skal der egentlig også stå 9000 ved dig :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. januar 2010 af mathon

Kn = 9000·1.0225n                 (ved fælles indsats)

...................

1.0225n = (11500/9000)

ln(1.0225)·n = ln(11500/9000)


Skriv et svar til: Renter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.