Matematik

Udtryk for parallelforskydning af graf

23. januar 2010 af Nicolai1991 (Slettet)

Givet en graf beskrevet ved y=f(x), hvor f(x) er en vilkårlig funktion. Opskriv et udtryk for parallelforskydningen af grafen, når den forskydes med a langs 2. aksen og b langs 1. aksen.

Hvordan gør jeg det?

MVH


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2010 af peter lind

Det nye punkt vil have koordinaterne (x1, y1) = (x,y) +(b,a)


Svar #2
23. januar 2010 af Nicolai1991 (Slettet)

Kræver forklaring - men tak.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2010 af peter lind

En ordentlig forklaring kræver en tegning. Afsæt nogle punkter i et koordinatsystem. En parallelforskydning af punkterne svarer til at du adderer den samme vektor til punkterne.


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. januar 2010 af mathon

grafen for f(x) kaldes
beskrives som
                      {(x,y) | y = f(x)}

parallelforskydningsvektoren p = [a,b]

x' = x+a ⇔ x = x' -a
y' = y+b ⇔ y = y' -b

for den parallelforskudte graf
gælder
                     {(x',y') | y' - b = f(x' - a)}      

mærkerne er kun påsat for at skelne punktkoordinaterne fra de oprindelige koordinater.
Hvis det ikke længere er vigtigt at foretage denne skelnen,
skrives den fremkomne graf

                    {(x,y) | y = f(x-a) + b}             (uden mærker)
eller blot

                    y = f(x-a) + b



  
         
 


Svar #5
23. januar 2010 af Nicolai1991 (Slettet)

Mange tak for jeres tid.


Skriv et svar til: Udtryk for parallelforskydning af graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.