Matematik

Haster, nogen som vil kontrollere enheder?

24. januar 2010 af Aaib (Slettet)

Er disse rigtig beregnet? Tænker mest på enheder og formler.

opg a. Følgende oplysninger er givet: m = 625 g F2 = 0,25 N F1 = 0,75 N
 

RESULTERENDE KRAFT?

Da F1 og F2 virker i hver sin retning har vi:
Fres = (0,75N) – (0,25N) = 50 N (mod F1 retningen)
 

opgave b. Følgende oplysninger er givet a = 1,5 m/s^2 F1 = 0,10 N m = 250 g
FINDE F2?

For at finde F2, beregner vi følgende
(250 g) * (1,5 m/s^2) = (F1 + F2)
375 g/(m/s^2) = (F1+F2)


Vi trækker F1 fra resultatet og får dermed F2
F2 = (375 g/(m/s^2) – (0,10 N) = 374,9 N


 


Skriv et svar til: Haster, nogen som vil kontrollere enheder?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.