Kemi

W/v beregn

24. januar 2010 af nissen2009 (Slettet)

hej

jeg skal beregne w/v %  Na2CO3 i prøven

da der står , 10.00 ml Na2CO3  prøve titrees med 17,68mL 56,2 mM H2SO4

Na2CO3 + H2SO4  --> Na2CO3 + H2O + CO2

m = c * v * M / 1000

56,2 * 17,68 * 106 / 1000 = 99,3616

106 mol/L  * 99,3617 = 10532,32

C W/W% = m rent stof / m prøve

10532,32 / 10 mL * 100 = 1053,23  W / v%

er det rigtig lavet


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2010 af mathon

                           Na2CO3 (aq) + H2SO4 (aq)  →  Na2SO4 (aq) + H2O (l) + CO2 (g)
mængdeforhold       1                 1
 

nb = ns

nb = (0,01768 L)·(0,0562 mol/L) = 0,00099362 mol

mb = nb·M = (0,00099362 mol)·(106,00 g/mol) = 0,105323 g

med denne ringe koncentration vil densiteten af op løsningen være ca 1 g/mL

10.00 ml Na2CO3 har ca. massen 10 g

W/W% = (0,105323 g)/(10 g) = 0,0105323 ≈ 1,1 %


Skriv et svar til: W/v beregn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.