Biologi

Sund ret?

24. januar 2010 af Kamelkalle (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal i en rapport deffinere om en bestemt ret er sund.. Men jeg synes, at spørgsmålet er lidt tricky.. For, hvornår kan man deffinere noget som værende en sund ret helt konkret?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2010 af lise94 (Slettet)

Een måde kan være:

Find et cirkeldiagram over den anbefalede energifordeling i maden. Altså fedt, proteiner og kulhydrater. Hvis du kan kan du også lave et cirkeldiagram med den sunde ret, og sammenligne med det anbefalede...


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2010 af Booklover (Slettet)

Kulhydrater bør udgøre 55-60% . Du kan herunder komme ind på de forskellige kulhydrattyper i et sundhedsmæssigt perspektiv. Llipider bør udgøre 20-30%. Herunder kan du komme ind på de forskellige fedtstoffer (mættede, umættede og flerumættede), hvad man skal holde sig til. Proteiner bør udgøre omtrent 10-15%.

Du kan også komme ind på de aktuelle kostråd fra Sundhedsstyrelsen, og vurdere hvorfor de anses som særligt sunde, og perspektivere til hvordan man så skal sammensætte en sund ret.


Skriv et svar til: Sund ret?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.