Fysik

Kan ingen seriøst hjælpe?

24. januar 2010 af Aaib (Slettet)

Er disse rigtig beregnet? Tænker mest på enheder og formler.

opg a. Følgende oplysninger er givet: m = 625 g F2 = 0,25 N F1 = 0,75 N
 

RESULTERENDE KRAFT?

Da F1 og F2 virker i hver sin retning har vi:
Fres = (0,75N) – (0,25N) = 50 N (mod F1 retningen)
 

opgave b. Følgende oplysninger er givet a = 1,5 m/s^2 F1 = 0,10 N m = 250 g
FINDE F2?

For at finde F2, beregner vi følgende
(250 g) * (1,5 m/s^2) = (F1 + F2)
375 g/(m/s^2) = (F1+F2)


Vi trækker F1 fra resultatet og får dermed F2
F2 = (375 g/(m/s^2) – (0,10 N) = 374,9 N
 


Svar #1
24. januar 2010 af Aaib (Slettet)

Ingen som kan hjælpe!?!?!?


Svar #2
24. januar 2010 af Aaib (Slettet)

Pleaseeeeeeeeeeeeeeeee?!?!


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2010 af SutMinPikDetGratis (Slettet)

Party i Anus, tænk på det, så ved du det :D KUSSEHÅR


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2010 af jeppejp (Slettet)

a) burde nok give 0.50 og ikke 50?

b) hvis den accelererer i samme retning som F2 peger, så ved vi at F2 skal være størst i hvertfald. Og vi ved også at den resulterende kraft skal være Fr = m * a, (a = 1.5, m = 250) så den resulterende kraft må være Fr = 0,375 N. Når der så er en kraft den anden vej, så må F2 = Fr + F1 = 0,375 + 0,1. Så F2 = 0.475N

Det du glemmer er at Newton er givet som Kilo gram * meter / sekund^2. Så du skal huske at regne dine gram om til kilo inden du gør noget med dem.


Svar #5
25. januar 2010 af Aaib (Slettet)

Tusinde tak, så går jeg udfra at denne også er forkert?

opg c. følgende oplysninger er givet:    F2 = 0,23 N      F1 = 0,46 N         a= 0,71 m/s^2
 

Da F1 og F2 virker i hver sin retning har vi:
Fres = (F1 – F2)


Fres = (0,46N) – (0,23N) = 23 N (mod F1 retningen)


For at beregne massen af den pågældende vogn:
Fres = m * a ? m = Fres/a
Vi indsætter vores værdier og finder massen
m = (23 N)/(0,71 m/s^2) = 32 g
 

Her er Fres så 0,23 N? Ikke? Og massen er (0,23 N)/(0,71 m/s^2) ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2010 af jeppejp (Slettet)

 Jo


Skriv et svar til: Kan ingen seriøst hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.