Matematik

Udregne 1 ekstra cm i breden vil veje

26. januar 2010 af Danbirk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder her med en papkasse, og ønsker at vide hvor meget ekstra den vil veje hvis jeg tilføjer en cm i breden.
kassen ser således ud når den er foldet ud:

 ___,_____,___,_____
|                                   |
|___,_____,___,_____|

Længde; 23,7 - Højde/brede 14

Kassens vægt er 74 gram. Hvad vil den veje ekstra hvis den skal være 1 cm bredere i breden?

Hvad er den matematiske korrekte måde at løse denne opgave og behøves der mere information end givet for at gør udregningen mere præcis?

Håber i kan komme med lidt indput


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2010 af MaksimZ (Slettet)

Hej Dan

1. Udregn kassens areal som den er nu på 74gram. (tror dine længder er i cm, men enheden er ikke vigtigt her :)

Areal = Længde x Højde x Bredde = 23,7cm x 14cm x 14cm = 4645,2 cm^3    (cm^3  = cm i tredje)

2. Nu beregner du hvor meget en kubic cm (cm^3) vejer (massefylde), dvs kassens vægt divideret med dens areal:

74gram / 4645 cm^3 = 0,0159 gram / cm^3

3. Beregn kassens areal når bredden bliver udvidet med 1 cm:

Areal af ny kasse = 23,7cm x 15cm x 14cm = 4977 cm^3

4. Nu kan du endeligt beregne vægten af den nye kasse ved at gange dens areal med massefylde som er fundet i 2).

4977cm^3 x 0,0159 gram / cm^3 = 79,13 gram

Good luck mate :)


Svar #2
17. februar 2010 af Danbirk (Slettet)

Fik vidst aldrig sagt tak :)


Skriv et svar til: Udregne 1 ekstra cm i breden vil veje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.