Matematik

Hurtige mat. opgaver - HJÆLP!

26. januar 2010 af marillion (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Jeg har siddet og grublet over de her opgaver længe nu, og har prøvet at få hjælp, men forstår dem stadigt ikke.. Nogen som vi gøre mig den STORE tjeneste at give mig svarene? 

på forhånd, TAK!

Opg 2. Nedenstående tabel viser antallet af diabetikere i Danmark i 2001 og 2005.

År: 2001 2005
Antal: 156000 206000

Antallet af diabetikere i Danmark i perioden 2001-2005 kan med god tilnærmelse beskrives ved en model af formen y= ax + b, hvor y er antal diabetikere , og x er antal år efter 2001.

a) bestem tallene a og b.

b) I hvilket år vil antallet af diabetikere passere 275 000, hvis denne udvikling fortsætter?

opg. 3

En person indsætter et beløb på en bankkonto. Kontoen forrentes med en fast årlig rente på 2,04 %. Efter 5 år til denne rente står der 16 593,71 kr. på kontoen.

a) bestem det beløb , der blev indsat på kontoen.

Personen lukker nu kontoen, og indsætter de 16 593,71 kr. i en anden bank til en højere rente. Efter 4 år på den nye konto står der 18 749,00 kr. på kontoen.

b) Bestem den årlige procentvise rente i den nye bank.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2010 af MN-P (Slettet)

a)

y= ax + b

År: 2001 2005
Antal: 156000 206000    (x,y)=(2001-2001,156000) og (x,y)=(2005-2001,206000) indsættes

156000=a*0+b ⇒ b=156000

206000=a*4+156000 ⇒ 50000=4a ⇒ a=12500

y=12500x+156000

b)

275 000=12500x+156000              find x og læg det til 2001

2)

Beløb i dag =Indsat beløb *(1+rente)år hvor rente=0,0204

a) indsæt de kendte størrelser og beregn Indsat beløb

b) indsæt de nye kendte størrelsen og beregn rente (husk at opskrive den til % ved at gange med 100


Skriv et svar til: Hurtige mat. opgaver - HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.