Matematik

At betragte parabler og deres parallelforskydning

27. januar 2010 af Nicolai1991 (Slettet)

Betragt parablen P1 givet ved
• Find p1's toppunkt og vis, at p1(x)=-2*(x-2)^2-1. Argumenter for, at p1 er en parallelforskydning af parablen P givet ved p(x)=-2x^2 og angiv, hvor langt den er forskudt langs begge akser.

 

Jeg har fundet p1's toppunkt (2,-1) og vist at p1=-2*(x-2)^2-1. Problemet er at ANGIVE hvor langt den er forskudt langs begge akser. toppunktet for p(x)=-2x^2 må være (0,0)  - skal jeg så bare finde differencen mellem toppunkterne?


Betragt nu parablen p2 givet ved p2(x)=-2x^2-4x+4
• Argumentér for at p2 ligeledes er en parallelforskydning af P. Argumenter desuden for, at p2 er en parallelforskydning af p1- eller omvendt. Forklar, hvordan man let kan se på to parabler, om den ene er en parallelforskydning af den anden.

 

Ligeledes her. Forstår ikke hvordan man kan se, at den ene er en parallelforskydning af den anden.

MVH


Svar #1
27. januar 2010 af Nicolai1991 (Slettet)

BUMP


Svar #2
27. januar 2010 af Nicolai1991 (Slettet)

BUMP


Svar #3
27. januar 2010 af Nicolai1991 (Slettet)

BUMP


Svar #4
27. januar 2010 af Nicolai1991 (Slettet)

BUMP


Svar #5
28. januar 2010 af Nicolai1991 (Slettet)

BUMP


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. januar 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:Andengradsfunktioner.doc

Svar #7
28. januar 2010 af Nicolai1991 (Slettet)

Yderst brugbart, tak.


Skriv et svar til: At betragte parabler og deres parallelforskydning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.