Fysik

I som funktion af R??

28. januar 2010 af 1g (Slettet)

Hej..

Når man måler sammenhørende værdier af strømstyrke og resistans i et kredsløb og indsætter dataene ind på et koordinatsystem, fremkommer en hyperbel (hvor resistansen sættes ud af 1. aksen og strømstyrken ud af 2. aksen)

Ved regression får jeg ligningen: y = 4231*x ^ -0,973    (R2=0,999)

Den forventede potens er -1 og ikke -0,973 - men hvorfor det?? Altså hvorfor er den forventede potens netop -1??


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2010 af peter lind

Den forventede potens er -1 fordi U = I*R <=> I = U/R. Der findes ingen måleinstrumenter, der måler helt nøjagtigt,. Derfor kan du ikke forvente en eksakt overenstemmelse med Ohms lov.


Skriv et svar til: I som funktion af R??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.